As Salam....^_^
hujung minggu mood malas manja jee...ngeeee
apa taknye...kekanda & permata hati ada kat rumah...hehee..
apa2 pun kena masak jugak laaaa.....mmmmm...
Pagi tadi sempat pergi Big Aeon Cheras...hajat hati memang nak beli roti panjang...blurrr kekanda mendengar hajat hati tu..kekekeke...alaaaa roti perancis tu...
beli kat Big Aeon ni harganya murah jugak...dulu Big Aeon dikenali sbg Carrefour...kat Bandar Tun Hussien Onn tu laaa...dah tukar owner kot...alaa biarkan laa mereka kekeke...
harga roti panjang kat Big Aeon ni hanya rm2.00 tau...murah kan..kepanjangan roti ni panjang jugak...bygkan dr pergelangan tangan sehingga ke bahu...wowwww paanjang jugak tuuuu....
okey...Arini sy ingin tunjukkan resepi ringkas yg sy dah cuba dannnn...mabelesssss...ngeeeee...
Ingat tak beberapa ari yg lepas sy dah tunjukkan resepi Sup Cendawan berKrim...sekarang ni sy ingin tunjukkan resepi roti nye pulak...hehhee...tersangatlah simple je bahan2nye & berbaloi-baloi kalo nak mencubanya...lepas ni memang kompom laaa pasti kureng nak serbu Pizza Hut tu lagiii....hehehehe....
ROTI PANGGANG BAWANG PUTIH
Bahan2:
1/2 buku Roti Perancis/Panjang
2 sudu mkn Buttercup
5 ulas Bawang Putih
4 tangkai Daun Ketumbar
Cara2 :
1. Roti Perancis/Panjang di potong serong...baru nmpk cun..hehehe..
2. Bawang putih & daun ketumbar di potong kecik2 & cincang halus...halus sesangat ye...
3. Masukkan ke dlm butter...gaul rata...
4. Sapukan kedua belah roti yg di potong serong tu tadi.
5. Gunakan non-stick pan...tanpa minyak ye...panaskan kuali & masukkn roti2 tadi ke dlm kuali & panggang kedua2 belah roti tadi ye...
Roti Panggang Bawang Putih ni sedap di makan bersama2 dgn Sup Cendawan berKrim...nyummmiiii...
Sy masak petang tadi utk menu sampingan berbuka pose...mmmm...ala kadar je...tp cukup berkat...ye laaa air tangan isteri & ummi katakan..hehhe...
mm sedap dan senang jer. nak try la. tq resepi
ReplyDelete